1. Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να εκτείνεται περίπου 3.400 χρόνια. Βικιπαίδεια

TO BHMA TOY ΠΟΛΙΤΗ

TO BHMA TOY ΠΟΛΙΤΗ
............................................................................................................με καθημερινή ενημέρωση
Powered By Blogger

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Τα ναζιστικά καθάρματα επιτίθενται σε αθώους....


Ρατσιστικές επιθέσεις


Τα ναζιστικά καθάρματα επιτίθενται σε αθώους. Αυτή τη φορά θύμα ξυλοδαρμού έπεσε μέσα σε κατάστημα ψητοπωλείου! στην οδό Πειραιώς αλλοδαπός, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από τους γνωστούς αγνώστους πιθηκανθρώπους χθες βράδυ. Οι τραμπούκοι συμμετείχαν σε ομάδα περίπου 50 δικυκλιστών που έκαναν μηχανοκίνητη πορεία και οι οποίοι την ώρα της επίθεσης διέσχιζαν το σημείο εκείνο.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Γιάννης Βουλδής με άλλα μέλη του κόμματος καθώς επίσης και την κόρη του Ν. Μιχαλολιάκου προσήχθησαν για το περιστατικό αλλά τελικά δεν ασκήθηκαν σε βάρος τους κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι. Φυσικά, κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει. 
Η επίθεση αυτή δεν είναι η μοναδική. Στις 31/5 επιτέθηκαν με σπαθί! εναντίον ενός οικογενειάρχη μετανάστη, που ζει στη χώρα πάνω από 17 χρόνια. Του προκάλεσαν σοβαρές σωματικές βλάβες. Ακόμα πλήθος επιθέσεων δέχονται ανυποψίαστοι συνάνθρωποι μας επειδή γεννήθηκαν σε άλλη χώρα!
Θα μιλήσω σε σένα μικροαστέ. Λες ότι καταδικάζεις τη βία, το έγκλημα. Οι επιθέσεις εναντίον ανθρώπων που δεν έκαναν απολύτως τίποτα, δεν είναι ο ορισμός της βίας; Δεν είναι η χειρότερη μορφή εγκληματικότητας και παρανομίας; Που θα πάει αυτό αστέ; 
Νομίζεις ότι θα μείνεις πολύ μακριά από αυτές τις δολοφονικές πράξεις; Όταν βάζεις εγκληματίες στη βουλή και τους δυναμώνεις, πιστεύεις ότι θα σε προστατεύσουν; Γελιέσαι. Από αυτούς θα χρειαστείς προστασία, πολύ σύντομα. Όταν θα πέσουν οι μάσκες και θα στηρίζουν τα αφεντικά τους, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες. Αυτούς δηλαδή που τους χαρτζιλικώνουν.
Σκέψου. Το μόνο που είχαν αυτοί οι άνθρωποι ήταν ότι δεν άρεσαν στους χρυσαλήτες. Ποιος σου εγγυάται μικροαστέ, ξενόφοβε, ότι αύριο δε θα κάνεις κάτι εσύ το οποίο δεν θα αρέσει στους αλιτήριους ναζί; Μια απεργία πχ για καλύτερες εργασιακές συνθήκες ή για μείωση των χαρατσιών. Η απλά δε θα περάσουν εσένα για αλλοδαπό, αν κάτσεις περισσότερο στο ήλιο, ή δε σταθείς προσοχή σε κάποιον απ αυτούς. Υπερβάλλω λες. Καλά, καλά, να το ξέρεις όμως.
Όταν σε μια κοινωνία χτυπιούνται αθώοι, τότε αυτή η κοινωνία είναι πεθαμένη. Δε φοβάσαι αυτούς που εκτελούν δολοφονίες και φοβάσαι τα θύματα και όσους δεν έκαναν τίποτα, κανένα έγκλημα! Μπράβο, «ωραία» λογική. Άκου κι αυτό. Αν σε κλέψει Έλληνας, σε χτυπήσει, ή σε σκοτώσει, θα είσαι ευχαριστημένος; Γιατί εγκλήματα κάνουν και Έλληνες, αν δεν το ξέρεις…
Αισθάνεσαι ασφαλεια όταν βλέπεις καθάρματα να δέρνουν κόσμο; Αυτό θέλεις; Πρόσεχε μήπως αύριο χτυπάν το εγγόνι σου, οι ίδιοι για άλλο λόγο. Θρέψε τη βία και θα σε φάει. 
Αύριο οι μετανάστες θα φύγουν. Οι περισσότεροι θα έφευγαν από μια χρεοκοπημένη χώρα, αν οι ίδια η κρατική αδιαφορία και οι συμφωνίες με την ΕΕ, δεν τους κρατούσαν εγκλωβισμένους εδώ. Τι θέλουν; Ότι οι δικοί μας στο εξωτερικό. Καλύτερη ζωή. Όπως θέλουμε όλοι. Και χαρτιά φυσικά. Τα οποία αρνείται το κράτος, αλλά όχι για το λόγο που σου λένε. Επειδή έτσι διέταξε το Βερολίνο.
Σου λένε ότι τάχα θα κινδυνεύσει η πατρίδα με τόσους ξένους. Άντε! Και με τόσα λαμόγια πολιτικούς είναι ασφαλής η πατρίδα. Όταν τα υποβρύχια γέρνουν, εκεί είναι okay η πατρίδα και οι ένοπλες δυνάμεις. Η όταν δεν έχουμε για φάρμακα. Οι ΗΠΑ δηλαδή που έχουν μετανάστες κινδυνεύουν. Η μήπως έγιναν υπερδύναμη ακριβώς επειδή είχαν εργατικά χέρια; Η Γερμανία που μας κορδώνεται, έγινε από μονή της δύναμη άραγε; Μήπως επειδή Έλληνες, Τούρκοι και άλλοι μετανάστες εργάστηκαν εκεί και πρόσφεραν στην οικονομία της;
Σου λεν δεν υπάρχουν αρκετά για όλους. Αν 5-10 οικογένειες έχουν το 90% του πλούτου στη χώρα, τότε όχι δεν αρκούν για όλους. Αν γίνει όμως δίκαιη μοιρασιά του πλούτου τότε είναι υπεραρκετά. 
Αν τα χρήματα που δίνουμε στους τοκογλύφους πχ ή καταλήγουν στις τσέπες μερικών κλεφτών, τα δίναμε για τη δημιουργία υποδομών, εργοστασίων, ναυπηγείων, νοσοκομείων, σπιτιών κλπ που θα κάλυπταν ακριβώς τις ανάγκες όλου του πληθυσμού, δε θα χρειαζόμασταν εργάτες; Σίγουρα. Αν τους πληρώναμε και τους ασφαλίζαμε, δε θα ξόδευαν το μισθό τους στα καταστήματα για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες; Φυσικά. Δε θα υπήρχε αύξηση του ΑΕΠ και άρα ανάπτυξη; Ναι και μάλιστα θεαματική. 
Γιατί όμως τρώνε από τα σκουπίδια; Για τον ίδιο λόγο που εσύ αύριο – μεθαύριο θα τους κάνεις παρέα, αν ψηφίσεις Μνημόνιο. 
Με τη ακολουθούμενη πολιτική τα χρήματα, που αντιπροσωπεύουν παραγόμενα προϊόντα, εργασία και κόπο, φεύγουν προς το εξωτερικό σε τόκους, ομόλογα κλπ Άρα μένουν όλο και λιγότερα για να καλύψουν τις ίδιες ανάγκες. Που σημαίνει ότι δεν πάει τίποτα για νέες δουλειές, που θα μπορούσαν να παράγουν αγαθά - χρήμα. Παράγουμε αλλά δεν παίρνουμε εμείς τους κόπους μας. Και μάλιστα όσα περισσότερα φεύγουν τόσο λιγότερα μένουν, τόσο λιγότεροι δουλεύουν, άρα παράγονται την επόμενη χρονιά λιγότερα. Έχουμε δηλαδή ένα κλοιό, που όλο και στενεύει.
Έτσι, από χρέος 127% του ΑΕΠ το 2009 φτάσαμε κυρίως λόγω μείωσης του ΑΕΠ (ύφεσης) στο 167%!. Μετά από τόσες θυσίες αυξήθηκε το χρέος. 
Ο μόνος τρόπος να σωθεί η χώρα είναι δουλειές για όλους. Εργαζόμαστε, παράγουμε, αμειβόμαστε, ζούμε. Αλλά τα μεγάλα αφεντικά είναι λαίμαργα. Θέλουν φράγκα τώρα. Και τα θέλουν παίρνοντας από τα έτοιμα, από τους μισθούς και τις συντάξεις. Οι καπιταλιστές θέλουν φτωχούς μετανάστες. Για να έχουν άμεσα κέρδη. Ανασφάλιστοι και φοβισμένοι εργάτες παράγουν φθηνά προϊόντα, άρα και μεγαλύτερο κέρδος για τον αφέντη. 
Όταν λεν ανάπτυξη αστέ, εννοούν την πρόοδο του λογαριασμού τους στην Ελβετία. Εσύ τι παίρνεις; Μην το πεις τι παίρνεις, διαβάζουν κι ανήλικοι. Είναι προς το δικό σου το συμφέρον άνεργε, να μην τα βάζεις με το φτωχό θύμα, αλλά να διεκδικήσετε από κοινού εργασιακά δικαιώματα. 
Τέλος μια κοινωνία που φοβάται θα πνιγεί μέσα στον ίδιο της το φόβο. Θα κάνετε στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους ανεπιθύμητους. εκεί το πάνε οι ναζί. Θα το πούνε σύντομα. Όσο όμως υπάρχει αυτή η κατάσταση, τόσο οι άστεγοι, οι φτωχοί, οι ανεπιθύμητοι σε σας, θα αυξάνονται. Η κατάσταση θα χειροτερεύει, όσο δε βλέπετε τις αιτίες. Στο τέλος θα κλειστείτε εσείς μέσα, γιατί απλά οι φτωχοί δε θα χωράμε σε κανένα στρατόπεδο, όσα κι αν φτιάξετε.
Σταματήστε να φοβάστε, σταματήστε τις αδικίες, αγωνιστείτε εναντίον του φασισμού. Δε σας παίρνει να κάνετε άλλα λάθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ