1. Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να εκτείνεται περίπου 3.400 χρόνια. Βικιπαίδεια

TO BHMA TOY ΠΟΛΙΤΗ

TO BHMA TOY ΠΟΛΙΤΗ
............................................................................................................με καθημερινή ενημέρωση
Powered By Blogger

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Η Αθήνα γιορτάζει...



Μουσικές παραστάσεις, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια αλλά και ένα ξέφρενο "γαϊτανάκι" γεμάτο κλόουν, ακροβάτες, ζογκλέρ, ξωτικά, παραμυθάδες και κουκλοθέατρα πλαισιώνουν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 4 Ιανουαρίου. Η Αθήνα φορά τα γιορτινά της και καλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν τη μαγεία και το πνεύμα των Χριστουγέννων, μέσα από πλήθος εκδηλώσεων.
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, θα δώσει το σύνθημα για τη φωταγώγηση της πόλης στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία από τη συμφωνική ορχήστρα και τη Big Band του Δήμου Αθηναίων. Την πλατεία θα κοσμήσουν 16 χριστουγεννιάτικα δέντρα που φιλοτέχνησαν σπουδαστές του τμήματος Interior Architecture του κολεγίου ΑΚΤΟ.
Η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός , η συλλογικότητα και η αισιοδοξία χαρακτηρίζουν το φετινό πρόγραμμα για το οποίο δαπανήθηκε το 10% των χρημάτων που ξοδεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Η πόλη θα πλημμυρίσει από ήχους και μελωδίες μέσα από παραδοσιακά κάλαντα, βυζαντινές και κλασσικές μουσικές, τζαζ και έντεχνα τραγούδια. Το παρόν τους θα δώσουν 550 μουσικοί σε 30 διαφορετικές γειτονιές της πρωτεύουσας. Σημείο συνάντησης θα είναι μεταξύ άλλων και η πλατεία Κλαυθμώνος όπου θα εμφανιστούν 20 συγκροτήματα, από τις 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου.
Την Παραμονή των Χριστουγέννων θα γιορτάσουν όσοι βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, μέσα από τη συναυλία των Burger Project που θα γίνει στις 5 το απόγευμα. Ο εορτασμός για την αλλαγή του χρόνου αλλάζει φέτος στέκι και μεταφέρεται στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών στο Θησείο. Τα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων συντροφιά με το συγκρότημα Μπλε και τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο θα υποδεχθούν την Πρωτοχρονιά , δίνοντας ραντεβού με τον κόσμο στις 11 το βράδυ.
Στο Μοναστηράκι ομάδες δρόμου με χορό και μουσικές εκπλήξεις θα δημιουργούν ατμόσφαιρα γιορτής, ενώ στην πλατεία Συντάγματος θα λειτουργεί, για 25 μέρες, ένα παγοδρόμιο 200τμ., δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν δωρεάν βόλτες στον πάγο. Παραστάσεις-έκπληξη θα πραγματοποιηθούν από τους ΄΄Athens Warriors Ice Hockey΄΄.
Στην ίδια πλατεία, από τις 22 έως τις 31 Δεκεμβρίου, θα στεγαστεί ένα εργαστήριο κατασκευής παιχνιδιών. Εκεί τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν χειροποίητα παιχνίδια από χαρτόνια, καπάκια, σφουγγάρια, εφημερίδες και μπουκάλια, τα οποία θα αφήνουν στο «δέντρο της προσφοράς», για να δοθούν στη συνέχεια σε κάποιο άλλο παιδί που τα χρειάζεται.


______________________________
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΨΑΡΡΑ |
http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ