1. Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να εκτείνεται περίπου 3.400 χρόνια. Βικιπαίδεια

TO BHMA TOY ΠΟΛΙΤΗ

TO BHMA TOY ΠΟΛΙΤΗ
............................................................................................................με καθημερινή ενημέρωση
Powered By Blogger

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»


Φορτωμένος με τις εμπειρίες από το πρόσφατο ταξίδι του στη Λατινική Αμερική ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με την ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Στην πρώτη συνέντευξη μετά την επιστροφή του, ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει στην «Εφ.Συν.».

Χαρακτηρίζει «κορυφή του παγόβουνου ενός συστήματος κλεπτοκρατίας» τη λίστα Λαγκάρντ και ξεκαθαρίζει τη στάση του κόμματός του για τον Ε. Βενιζέλο, ζητώντας «να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις, ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει αυτή η διερεύνηση».
Αναφερόμενος στο πιθανό ενδεχόμενο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στέλνει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες:
«Δεν θα είναι απλά μια συνηθισμένη εναλλαγή, θα είναι αλλαγή καθεστώτος».
Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Αργεντινή, τονίζει ότι «δεν αναζήτησε μοντέλα προς αντιγραφή, αλλά εμπειρίες» και επισημαίνει ότι «η μεγέθυνση της οικονομίας της Βραζιλίας επί Λούλα στηρίζεται σε μια οικονομική πολιτική που αντίκειται στη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία».

- Σε ποιο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας φτάνει το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ;
Το σκάνδαλο αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τη συζήτηση του τελευταίου διαστήματος, την περιπτωσιολογία δηλαδή, ποιος παρέλαβε τη λίστα, ποιος το CD, ποιος το αντέγραψε.
 Εδώ έχουμε μονάχα ένα μέρος μιας στρατηγικής, που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την στηρίζουν όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, να βρίσκεται σε φορολογική ασυλία το μεγάλο κεφάλαιο και η πλουτοκρατία σε αυτό τον τόπο.
 Άρα η λίστα Λαγκάρντ είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου ενός συστήματος κλεπτοκρατίας που εγκαθιδρύθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ήταν η βασική αιτία της χρεοκοπίας της χώρας.

Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 4-5-6 Ιανουαρίου 2013

______________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ