1. Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να εκτείνεται περίπου 3.400 χρόνια. Βικιπαίδεια

TO BHMA TOY ΠΟΛΙΤΗ

TO BHMA TOY ΠΟΛΙΤΗ
............................................................................................................με καθημερινή ενημέρωση
Powered By Blogger

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Η χώρα για τους ξένους επενδυτές είναι πράγματι «ελληνικός χρυσός». Το Δημόσιο Χρέος, δεν μπορεί να εξοφληθεί ποτέ, ότι και αν γίνει.


Ιερισσός και … Σκουριές… η χώρα

Η χώρα για τους ξένους επενδυτές είναι πράγματι «ελληνικός χρυσός».
Το Δημόσιο Χρέος, δεν μπορεί να εξοφληθεί ποτέ, ότι και αν γίνει.
Η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Η φτώχεια αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και η εξαθλίωση έχει απλωθεί παντού.
Οι επενδύσεις είναι μεγάλη ανάγκη.
Έτσι φαίνεται θα ξεπουληθούν όλα.
Με αποτέλεσμα οι πλουτοπαραγωγικές πηγές να περιέλθουν στους «δανειστές».
Αλλά και σε τίμημα ευτελές κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης της χώρας.
Οπότε τότε, αφού εμείς δεν θα έχουμε την κυριότητα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, θα μας προσφερθεί η μείωση του δημόσιου χρέους σε επίπεδα που να είναι εύκολη η διαχείρισή του μετά.
Οπότε τότε θα ζητωκραυγάζουμε τη μεγάλη επιτυχία, γιατί η χώρα θα έχει «σωθεί».
Όμως η χώρα δεν θα έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Ενώ η ιδιοκτησία των υποδομών θα ανήκει στους δανειστές.
Οπότε τότε, γιατί να θέλουν οι δανειστές να εισπράξουν το δυσθεώρητο ποσό του δανείου, αφού θα εισπράττουν κάθε μέρα τις υπεραξίες της χώρας και τις αποδόσεις των υποδομών που θα εκμεταλλεύονται.
Αυτά είναι απλά λόγια. Όχι όμως απλοϊκά.
Ιερισσός και Σκουριές η χώρα
Από το 1970 μέχρι σήμερα έχουμε κινητοποιήσεις κατά των μεταλλείων, στην περιοχή της Χαλκιδικής.
Ενώ δεν έχουν νομοθετηθεί και συμφωνηθεί μεταλλευτικά δικαιώματα υπέρ του Δημοσίου.
«Με ταχείς ρυθμούς προχωράει η Κυβέρνηση στον καθορισμό και την είσπραξή τους, προσπαθώντας να αμβλύνει τις αντιδράσεις» γράφει στην Τρίτη σελίδα μια έγκυρη «Καθημερινή» Εφημερίδα.
Ενώ «στο 1 δισ. δολ. πρόκειται να ανέλθει ως το 2016 η όλη επένδυση», η οποία όμως για να έχει προοπτική απαιτείται η αστυνομία να περιφρουρεί με ΜΑΤ, με βία, με προσαγωγές και με καπνογόνα, μέσα στα σχολεία μάλιστα.
Ενώ κανένας δεν έχει ακούσει από ψύχραιμους όμως συζητητές ποια είναι τα ωφελήματα της χώρας. Πόσα ακριβώς θα εισπράττονται από το δημόσιο.
Αλλά και πώς έχει διασφαλισθεί η προστασία του περιβάλλοντος και των θέσεων εργασίας στον τουρισμό που θα καταργηθούν, αν ο τόπος ολόκληρος γίνει μια μεταλλευτική περιοχή.
«Η Κυβέρνηση καθεστώς ανομίας δεν θα επιτρέψει σε κανένα σημείο» δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και στην ίδια προφανώς άποψη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που προστατεύει όμως εδώ τους επενδυτές.
Όμως από την άλλη πλευρά οι πολίτες δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε καμία Κυβέρνηση να επιβάλει κανένα καθεστώς καταπάτησης των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων τους. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ