1. Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να εκτείνεται περίπου 3.400 χρόνια. Βικιπαίδεια

TO BHMA TOY ΠΟΛΙΤΗ

TO BHMA TOY ΠΟΛΙΤΗ
............................................................................................................με καθημερινή ενημέρωση
Powered By Blogger

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Πρόσκληση σε ημερίδα στο Πολεμικό Μουσείο, με θέμα: «Διαπόντιοι νήσοι – Υποβρύχιο ΠΡΩΤΕΥΣ (Υ-3)» το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 και ώρα 10:30

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Υποβρυχίων επιθυμεί να σας ενημερώσει ότι το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 και ώρα 10:30 θα λάβει χώρα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (οδός Βασιλίσσης Σοφίας) ημερίδα αφιερωμένη στο Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ με θέμα: «Διαπόντιοι νήσοι – Υποβρύχιο ΠΡΩΤΕΥΣ (Υ-3)».

Ομιλητές της ημερίδας είναι:
α.- Ο Διοικητής Υποβρυχίων Πλοίαρχος Βασίλειος Κάτσικας Π.Ν με θέμα: «Ιστορική αναδρομή στη δράση του υποβρυχίου ΠΡΩΤΕΥΣ Υ-3 κατά τον Β! Παγκόσμιο Πόλεμο).
β.- Ο συγγραφεύς-ιστορικός-δημοσιογράφος Γεώργιος Λεκάκης με θέμα: «Ταξιδιωτική γνωριμία με τα Διαπόντια νησιά».
γ.- Η συγγραφεύς-ερευνήτρια ναυτικής ιστορίας Κυρία Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου με θέμα: «Γηραιοί θηρευτές – πολεμώντας τον εχθρό με απαρχαιωμένο υλικό».
δ.- Η απαγγελία του ιστορικού ποιήματος του Άγγελου Σικελιανού προς τιμή του πληρώματος του Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ (Υ-3) θα γίνει από τον ηθοποιό Κώστα Πρέκκα.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Μπλαβέρης.
Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξει έκθεση φωτογραφίας στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου για το απωλεσθέν υποβρύχιο ΠΡΩΤΕΥΣ (Υ-3) την 29 Δεκεμβρίου 1940.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Αντιναύαρχος ε.α Παναγιώτης  Ραδίτσας Π.Ν



_____________
Δείτε περισσότερα στην σελίδα: http://lekakis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ