1. Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να εκτείνεται περίπου 3.400 χρόνια. Βικιπαίδεια

TO BHMA TOY ΠΟΛΙΤΗ

TO BHMA TOY ΠΟΛΙΤΗ
............................................................................................................με καθημερινή ενημέρωση
Powered By Blogger

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Χιλιάδες συνταξιούχοι στους δρόμους της Αθήνας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΦ.ΣΥΝ. / ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Περισσότεροι από 4.000 συνταξιούχοι από όλη την Ελλάδα διαδήλωσαν δυναμικά στην Αθήνα διαμαρτυρόμενοι για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και ζητώντας επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης, διατήρηση του ΕΚΑΣ και κατώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ. Στο Μαξίμου κατέληξε η πορεία.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 17.00 στα Προπύλαια και στη συνέχεια η πορεία ανέβηκε την Πανεπιστημίου και κατευθύνθηκε προς τη Βασ. Σοφίας και το Μέγαρο Μαξίμου.
Αρχικά υπήρχαν στο σημείο κλούβες και δεν επέτρεπαν την πρόσβαση στο Μαξίμου, ωστόσο, μετά από διαβουλεύσεις επιτράπηκε στην πορεία να κατευθυνθεί προς τα εκεί.
Η περιφρούρηση της πορείας των συνταξιούχων έξω από το στολισμένο Μαξίμου Η περιφρούρηση της πορείας των συνταξιούχων έξω από το στολισμένο Μαξίμου | ΕΦ.ΣΥΝ. / ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο πρωθυπουργός, βέβαια, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ωστόσο, αντιπροσωπεία αναμένεται να παραδώσει το ψήφισμα με τα αιτήματά της σε εκπρόσωπο της κυβέρνησης.
«Μας πετάνε ψίχουλα με τη δήθεν 13η σύνταξη όταν τα τελευταία χρόνια μάς πήραν 4 δισ. και θα μας πάρουν άλλα τόσα το επόμενο διάστημα, δίνοντάς μας 617 εκατ. ευρώ».
Αυτό δήλωσε νωρίτερα ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από τις οργανώσεις συνταξιούχων ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που διοργανώνουν σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στα Προπύλαια.
«Είναι απαράδεκτο να λένε κάποιοι ότι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου έχουν βγει αλώβητοι. Ακρωτηριάστηκαν συντάξεις, μερίσματα, εφάπαξ. Τα Ταμεία είναι στο χείλος του γκρεμού και με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν μπορούν να υπάρξουν επιχορηγήσεις.
»Το επίδομα είναι δήθεν 13η σύνταξη. Μετά τις 12 φορές που έγιναν περικοπές στις συντάξεις πήραμε κάτι ψίχουλα», τόνισε ο Παναγιώτης Βαβουγυιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου.
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων | ΕUROKINISSI
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:
 δικαίωμα κανονικής 13ης και 14ης σύνταξης
• κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ
• διατήρηση του ΕΚΑΣ
 επιστροφή όσων χρημάτων τους έχουν αφαιρεθεί όλο αυτό το διάστημα «τα οποία έχουν πληρωμένα και δουλεμένα με ιδρώτα».
EUROKINISSI
Στο γενικό κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, μετά το οποίο θα ακολουθήσει και πορεία προς το Μαξίμου, θα σταλεί -όπως αναφέρθηκε- το μήνυμα «να προασπίσουμε το δικαίωμά μας στη ζωή ανατρέποντας με την πάλη μας τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές που μας τσακίζουν».
Τη συμμετοχή και στήριξή της στο συλλαλητήριο ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ