1. Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να εκτείνεται περίπου 3.400 χρόνια. Βικιπαίδεια

TO BHMA TOY ΠΟΛΙΤΗ

TO BHMA TOY ΠΟΛΙΤΗ
............................................................................................................με καθημερινή ενημέρωση
Powered By Blogger

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Οι εργαζόμενοι του Θριάσιου νοσοκομείου για την έλλειψη προσωπικού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018


Στα κενά που υπάρχουν και έχουν επιπτώσεις στην καθημερινότητα των εργαζομένων και των νοσηλευομένων, αναφέρεται το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, με αναλυτική ανακοίνωσή του.

 Ό πως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων: «Στη νοσηλευτική υπηρεσία, με βάση τον (ανεπαρκέστατο) Οργανισμό, είναι κενές 71 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 47 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ΜΑΦ του Κέντρου Εγκαυμάτων, όπου, λόγω έλλειψης προσωπικού και ανάγκης αντικατάστασης εξοπλισμού, λειτουργούν συνήθως τα δέκα από τα δεκαοκτώ κρεβάτια. Για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες για τη νοσηλεία εγκαυματιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές, γίνονται καθημερινά μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από άλλα τμήματα, ακόμα και από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία τους.
Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις και στις υπόλοιπες κλινικές (π.χ. παθολογικές, πνευμονολογική, χειρουργική κλπ) και τμήματα του νοσοκομείου, όπου οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πάρουν μόνο δύο ή και μία εβδομάδα καλοκαιρινής άδειας και σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται και περικοπές ρεπό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, όπου εργάζονται μόνο οκτώ μόνιμες νοσηλεύτριες (η μία σε άδεια εγκυμοσύνης) και τρεις μόνιμοι και ένας επικουρικός γιατρός, ενώ οι τακτικές και έκτακτες συνεδρίες αιμοκάθαρσης έχουν αυξηθεί κατά 14% σε σχέση με το 2017 και κατά 67% σε σχέση με το 2016».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ