1. Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να εκτείνεται περίπου 3.400 χρόνια. Βικιπαίδεια

TO BHMA TOY ΠΟΛΙΤΗ

TO BHMA TOY ΠΟΛΙΤΗ
............................................................................................................με καθημερινή ενημέρωση
Powered By Blogger

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κλασικός Μαραθώνιος: Εκατό χρόνια από τη γέννηση του Λαμπράκη



"Ο Γρηγόρης Λαμπράκης σηματοδότησε μια τεράστια αλλαγή στη χώρα μας. Όλα όσα για τα οποία θυσιάστηκε, για την Ειρήνη, τον Ανθρωπισμό και τον Πυρηνικό Αφοπλισμό, μεγάλο κίνδυνο εκείνης της εποχής, ισχύουν ακόμη και για τον λόγο αυτό εξακολουθεί το μήνυμά του να παραμένει επίκαιρο" είπε ο εκ των κορυφαίων σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων Βασίλης Βασιλικός στην εκδήλωση που έγινε χθες στη Νέα Μάκρη για την επέτειο από τα 100 της γέννησης του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ο Βασιλικός είναι ο συγγραφές του του βιβλίου "Ζ", που αναφέρεται στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, και το οποίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Κώστα Γαβρά. Στην εκδήλωση προβλήθηκε και ντοκιμαντέρ παραγωγής του ΣΕΓΑΣ για τη ζωή και το έργο του Γρηγόρη Λαμπράκη, που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Τάκης Παπαγιαννίδης.

* Με τα εγκαίνια της "ΕΧPO 2012" άνοιξε το τετραήμερο των εκδηλώσεων για τον φετινό 30ό Μαραθώνιο της Αθήνας, που γίνεται και φέτος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της AIMS (Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων) Πάκο Μποράο γνωστοποίησε πως από την επόμενη χρονιά, δύο ημέρες πριν από τον αγώνα, θα γίνεται στην Αθήνα "Γκαλά", στο οποίο θα βραβεύονται οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι της χρονιάς, όπως θα προκύπτουν από ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος είπε για τη φετινή διοργάνωση: "Τρία είναι τα γεγονότα που χαρακτηρίζουν τον φετινό μαραθώνιο. Ότι διεξάγεται για 30ή συνεχή χρονιά, ότι η AIMS γιορτάζει και αυτή τα 30 χρόνια της και ακόμα ότι συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη. Θα τιμήσουμε αυτές τις τρεις επετείους. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός αυτών που θα συμμετάσχουν, φτάνουν τους 26.000 δρομείς. Συνιστά το γεγονός αυτό το πιο μαζικό και σημαντικό αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα, ιδιαιτέρως σημαντικό από τουριστικής άποψης για την Αθήνα. Ο συνολικός τζίρος της διοργάνωσης φθάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ο ΦΠΑ που αποδίδεται στο κράτος αγγίζει τα 7 εκατομμύρια, όταν η επιχορήγηση που παίρνει ο ΣΕΓΑΣ από την πολιτεία είναι 6 εκατομμύρια ευρώ".
* Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, μαζί με τον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στον Μαραθώνιο Πάτρικ Μακάου και την Ολυμπιονίκη Ρόζα Μότα θα δώσουν την εκκίνηση του 30ού Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας το πρωί της Κυριακής 11 Νοεμβρίου στην αφετηρία του Μαραθωνίου.

________________________
http://syriza-marathona.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ